Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Bedrijfsafval scheiden via de afvalscheidingswijzer

restafval container huren

Niet alleen thuis, maar ook in een bedrijf is het belangrijk om afval op de juiste manier te scheiden. In een bedrijf heb je ook altijd te maken met bedrijfsafval. Niet iedereen weet hoe je op de juiste manier afval scheidt. Daarom is het goed om binnen het bedrijf aan te geven hoe je het afval moet scheiden. Hiervoor gebruik je de afvalscheidingswijzer. In dit artikel lichten wij deze afvalscheidingswijzer verder toe, zodat het afval binnen het bedrijf op een duurzame manier kan worden gescheiden.

Waarom is afval scheiden belangrijk?

Afval scheiden is belangrijk voor het milieu. Er is namelijk minder uitstoot van CO2 en het bespaart een hoop geld. Veel materialen die gescheiden worden, worden namelijk hergebruikt voor nieuwe producten. De materialen die worden gescheiden zijn papier en karton, glas, plastic en restafval. Milieu Centraal heeft een goede afvalscheidingswijzer die je volgt als je op de juiste manier je afval wil scheiden.

Restafval scheiden

Restafval gooi je in de restafval container, een grijze container. Er ontstaat soms verwarring over welke materialen er bij het restafval moeten. Al het materiaal waarvan het niet mogelijk is om het te scheiden, gooi je bij het restafval. Denk aan luiers, koffie cupjes of kattenbakgrind. Beschikt jouw bedrijf nog niet over een restafval container? Dan kan je een restafval container huren.

Plastic (PMD) afval

Alles van plastic gooi je in de plastic of PMD-container. PMD staat voor plastic, metaal en drinkpakken. Er ontstaat vaak verwarring over in welke container drinkpakken weggegooid moeten worden. Door het gelamineerde laagje mogen deze pakken niet bij het papier of karton. In veel gemeentes dien je het plastic apart weg te gooien, maar in sommige gemeentes gooi je het plastic bij het restafval. De fabriek scheidt het plastic dan zelf. Check dit dus goed voor je begint met afval scheiden.

restafval container huren

Groente-, fruit- en tuinafval

Het is ook goed om een aparte container te hebben voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Deze kliko herken je aan zijn groene kleur. Etensresten, koffieprut of uitgegroeide bloemen gooi je allemaal in de gft-container. Eierschalen of kaaskorsten waar geen plastic omheen zit mogen ook in de groene kliko.

Schaf dus zeker deze drie containers aan als je met jouw bedrijf afval scheidt. Zo zet je een stap in de goede richting en help je het milieu een handje.