Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

3 tips voor een keukenblok in een Tiny House

3 tips voor een keukenblok in een Tiny House
Een tiny house is een populaire om op een duurzame en minimalistische manier te wonen. Maar het wonen op een klein oppervlak brengt ook uitdagingen met zich mee. Eén van die uitdagingen is het ontwerpen van een keukentje. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor alle keukenspullen die je nodig hebt? In deze blog delen we drie tips met je voor het ontwerpen van een keukenblok in een tiny house.

Tip #1: Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt

Als je een keukenblok gaat ontwerpen voor een tiny house, is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Kies daarom voor kasten die tot het plafond reiken, zodat je alle beschikbare ruimte benut. Combineer functies waar mogelijk, zoals door een kraan en een waterkoker in een Quooker te integreren of een combimagnetron te kiezen die ook als oven kan dienen. Zo bespaar je veel ruimte en is je keukenblok toch van alle gemakken voorzien.

Tip #2: Kies voor schuifdeuren in plaats van klapdeuren

In een tiny house is elke centimeter kostbaar. Klapdeuren nemen vaak veel ruimte in beslag wanneer ze openstaan, waardoor het lastig kan zijn om je keukenblok optimaal te benutten wanneer je aan het koken bent. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor schuifdeuren in plaats van klapdeuren. Schuifdeuren nemen veel minder ruimte in beslag en zijn bovendien makkelijker te openen en te sluiten, ook als je je handen vol hebt.

Tip #3: Maak keuzes en koop niet meer dan nodig

Het is verleidelijk om allerlei verschillende pannen en keukenspullen aan te schaffen. Maar in een tiny house is dat vaak niet praktisch. Maak daarom bewuste keuzes. Met één goed koksmes waar je bijna alles mee kunt doen. En pannen die voor meerdere gerechten zijn in te zetten. Zo heb je er minder nodig. Ook is het aan te raden om spullen zoals opbergbakjes te kopen die je kunt stapelen, zo bespaar je al snel veel ruimte.

Maak de juiste keuzes en je kleine keukenblok is groot genoeg

Het ontwerpen van een keukenblok in een tiny house kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar met deze drie tips kun je ervoor zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte, waardoor je toch een mooie en functionele keuken hebt in je tiny house. We hopen dat deze tips je op weg hebben geholpen bij het samenstellen van jouw eigen keukenblok. Succes! Is jouw tiny house goed beveiligd? Lees hier ons artikel over slimme alarmsystemen