Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Zonnepanelen in de toekomst

Twijfel je of je in de toekomst zonnepanelen wilt gaan laten plaatsen? Dan ben je bij Sondi Solar aan het goede adres. Zij zijn al een hele tijd gespecialiseerd in zonnepanelen op maat maken, en je zou op de site een offerte kunnen aanvragen waardoor je in elk geval al een idee hebt over hoeveel je kwijt zal zijn. Sondi Solar is ook te vinden bij zonnepanelen Amersfoort.

De voorspelling van zonnepanelen in de toekomst

Volgens het Internationaal Energie Agentschap is de verwachting dat er binnen vijf jaar zo’n twee miljard zonnepanelen erbij zullen zijn. Dit was besproken in 2019, maar de kans wordt wel steeds groter omdat zonnepanelen steeds duurzamer en milieuvriendelijker worden. Op dit moment is er nog wel één nadeel, namelijk dat de productiekosten erg hoog zijn ten opzichte van de winst die gemaakt kan worden.

Hoelang duurt het voordat het echt rendabel is?

De vermoedens gaan rond dat zonne-energie pas echt rendabel zal zijn over 15 jaar. De meeste zonnepanelen hebben een rendement van maximaal 30%, maar laat dat geen overweging zijn om geen zonnepanelen te nemen. Je blijft immers bijdragen aan een betere toekomst en helpt de natuur. Dit omdat er een tekort is aan fossiele brandstoffen, en zonne-energie gebruiken is hiervoor een goede oplossing.

Zullen de kosten van zonnepanelen stijgen of dalen?

Op dit moment heb je dus een wat lager rendement, maar ten opzichte van vorige jaren is dit al flink verhoogd. Dat geeft ook gelijk wat perspectieven naar de toekomst. Doordat er elke dag nieuwe bevindingen worden gedaan op het gebied van technologie, kan er gewerkt worden aan verbeterde zonnepanelen. Hierdoor zullen de kosten nog meer dalen en kan je er veel meer uithalen dan wat er nu al gebeurt.

Kosten van het onderhouden van zonnepanelen

Niet alleen de kosten van zonnepanelen liggen wat hoger, ook het onderhouden kost op dit moment vrij veel geld. Met de huidige systemen kan het zijn dat je regelmatig de zonnepanelen moet kuisen en de omvormer die er in zit heeft ook onderhoud nodig.