Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Wat je kunt doen om warme dagen te overleven

De zomer is net voorbij, maar de tijd vliegt en voor je het weet is het weer zomer. Goed om je nu alvast op weg te helpen. Hoe overleef je die warme dagen in de zomer? In dit artikel worden een aantal bruikbare tips/lifehacks aan je voorgelegd. Je kan er vast wel wat mee. Als je onderstaande tips opvolgt hoef je niet meer te vrezen voor die tropisch hete dagen in de zomermaanden. 

Schaf een airco aan

Met een airco kun je een ruimte heerlijk koel krijgen. Een airco in Rotterdam geeft niet alleen verkoeling. Het geeft warmte in de winter. Een airco kan er voor zorgen dat je jezelf prettiger voortbeweegt op je werk en thuis. Je hoeft niet meer vast te plakken aan je bureaustoel. Als je een airco goed onderhoudt, dan heb je er jaren plezier van. 

Drink minder koffie en meer water

Koffie zorgt ervoor dat je water sneller afvoert. Je moet er vaker van naar de wc. Het is dus beter om koffie te laten staan. In plaats daarvan kun je beter water of thee gaan drinken. Water en thee zorgen ervoor dat je vochtbalans beter op peil is. 

Eet veel groente en fruit

Begin de dag met een fruitsapje. Je krijgt gelijk de benodigde fruitsuikers binnen om jou te voorzien van energie. Fruit en groente bevatten veel water en vitamines, kalium, ijzer en calcium. 

Koel slapen

Je kan natuurlijk niet in elke kamer een airco plaatsen. Het is slim om dan een ventilator aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat er lucht verplaatst en dit zorgt voor verkoeling. Als je gaat slapen kun je de ventilator in je slaapkamer neer zetten. Als je goed slaapt ben je overdag ook beter bestand tegen de hitte. Bij weinig slaap gaat het je lichaam nog meer moeite kosten om af te koelen. 

Minder inspanning tussen 12 en 16

Dit zijn over het algemeen de warmste uren van de dag. Probeer tijdens deze uren niet te veel in de zon te komen en fysiek niet heel actief te zijn. Als je wilt sporten probeer dit dan in de ochtend te doen of ‘s avonds.