Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Waarom zijn zonne- en windenergie zo belangrijk?

zonnepanelen noordwijk

Zonne-energie en windenergie zijn sinds een aantal jaar zeer populair. Zowel in het buitenland als in Nederland. Het zijn twee vormen van groene en fossielvrije energie waar steeds meer bedrijven en huishoudens gebruik van zullen maken. Zonne-energie en windenergie opwekken is heel verschillend, maar in bepaalde opzichten ook weer heel erg hetzelfde. Maar waarom zijn zonne- en windenergie zo belangrijk? En wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Zonnepanelen Noordwijk of windmolens? In dit artikel zullen we het je uitleggen. 

Overeenkomsten en verschillen

Als je er over nadenkt lijken zonnepanelen en windmolens natuurlijk heel anders. Zonne-energie en windenergie zijn ook daadwerkelijk verschillend als het om de oorsprong gaat. Zonne-energie komt natuurlijk van de zon. Windenergie wordt opgewekt uit de wind. Wel zijn beide energiebronnen zeer duurzaam. Er komt namelijk geen CO2 vrij tijdens de opwek van zonne- en windenergie. Daarnaast zijn het energiebronnen die niet zomaar opraken. De energie komt namelijk van de zon en de wind. Deze energiebronnen zijn mooie en schone vormen van energie en kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Zo kunnen er zonnepanelen geplaatst worden op huizen. 

zonnepanelen noordwijk

Welke optie?

Zonnepanelen en windmolens zijn dus een goede manier om op een duurzame manier energie op te wekken en hebben een belangrijke rol voor een duurzame toekomst. Maar welke optie is het beste in te zetten? Het antwoord hierop is: allebei. Er wordt steeds meer ruimte gemaakt voor zonne- en windparken. De overheid bevordert dit ook en wil dat in 2030 bijna 30% van alle energie uit duurzame energiebronnen komt.