Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Verstuur je pakket in wikkelfolie en geniet de voordelen ervan

mini wikkelfolie

Wikkelfolie is een rekbare plastic folie op rol, die onderspanning om een pallet met pakketten wordt gewikkeld, hierin zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je ook mini wikkelfolie voor als het om een lange pakketten of bundels gaat, wanneer daar apart een doosje met onderdelen bij hoort is dit makkelijk allemaal tot een pakket te wikkelen.

Mini wikkelfolie heeft een plakkende eigenschap, dus het is zelfklevend wanneer het wordt aangebracht. Het is een stevig verpakkingsmateriaal dat zijn natuurlijke elasticiteit behoudt, waardoor de lading compact bij elkaar blijft zitten. Wikkelfolie kent vele voordelen, zoals:  • Het is een kosteneffectief verpakkingsmateriaal

  • Kan met de hand of met een dispenser worden aangebracht

  • Kan worden gebruikt met vocht- of warmtegevoelige producten

  • Wordt geleverd in verschillende lengtes, breedtes en tegen UV-bescherming

  • Bestand tegen externe krachten

  • Beschermt tegen stof en vuil

  • Houdt palletladingen op zijn plek

mini wikkelfolie

Wikkelfolie staat bekend om zijn beschermende eigenschappen

Het is daarom ook een perfect materiaal om te gebruiken voor het palletiseren, stabiliseren van de lading. Mini wikkelfolie is daarentegen weer perfect voor het bundelen van object voor voorraadbeheer of verkoop. Het is een perfect hulpmiddel voor het wikkelen van ladingen met een vrij regelmatige vorm.

Het wikkelen met deze rekfolie maakt het zeer kosteneffectief, omdat het een beter alternatief is voor bijvoorbeeld snoerbanden of krimpfolie. Het werkt sneller en is goedkoper in energieverbruik vergeleken met andere verpakking systemen. Artikelen die verpakt zijn met wikkelfolie kunnen makkelijk door optica worden gescand, hierdoor blijft de productiviteit van werknemers optimaal.

Machinaal of met de hand?

Wikkelfolie kan met de hand of met een wikkelfolie machine worden aangebracht. Beide methoden zijn eenvoudig en is afhankelijk van het te verpakken item. Kleine artikelen of speciale vormen gaan nu eenmaal sneller met de hand. Zijn het grote artikelen of hele pallets, dan is het misschien prettiger dat je toegang hebt tot een wikkelmachine. Het artikel wordt dan stevig ingepakt waarbij minder fysieke inspanning is vereist.

Het handformaat wikkelfolie is dan ook makkelijk om met de hand goederen veilig in te pakken als extra bescherming. De mini wikkelrolletjes zijn dan ook overal te gebruiken, met de hand of in een verpakkingsmachine. De hierin verkrijgbare zwarte wikkelfolie is perfect om eventuele waardevolle goederen een extra bescherming te geven tijdens het transportproces.