Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Verschillende mogelijkheden met OSB

OSB klasse 3

Niet voor niets zijn OSB platen erg populair in de bouwsector, je kunt ze namelijk gebruiken voor verschillende doeleinden. Voor vloeren, wanden en dakbedekking zijn maar een aantal mogelijkheden, voor constructies is het goed om gebruik te maken van OSB klasse 3. Deze platen hebben de eigenschap, dat ze tegen vocht kunnen. De basis van OSB platen zijn houtsnippers van de naaldboom, door ze samen te persen en te verlijmen krijg je een plaat.

Let op de toepassing

Je kunt niet zomaar elke soort OSB plaat gebruiken bij elke toepassing, een klasse 1 plaat kan bijvoorbeeld alleen gebruikt worden bij droge omstandigheden. Voor vloeren en bijvoorbeeld scheidingswanden is klasse 2 geschikt, OSB klasse 3 is wel geschikt om te gebruiken in vochtige omstandigheden. De platen kunnen namelijk een luchtvochtigheid hebben van 80%, natuurlijk vind je bij limtrade.nl de verschillende soorten OSB platen tegen een voordelige prijs. Dankzij het FSC keurmerk, weet je zeker dat je te maken hebt met verantwoord plaatmateriaal. 

OSB klasse 3

Te gebruiken in en rondom het huis

Het voordeel van OSB platen is dat ze licht zijn in gewicht, en eenvoudig in en rondom je huis zijn te gebruiken. Dankzij de mes en groef kunnen de platen mooi vlak worden verwerkt in zowel wanden als vloeren, OSB klasse 3 kun je zelfs gebruiken in vochtige omstandigheden. De platen bestaan voor maar liefst 95% uit houtsnippers, de overige 5% is de lijm die is gebruikt bij de platen. Tegenwoordig worden de platen zelfs gebruikt voor het vervaardigen van meubels, voordeel hiervan is dat ze goed zijn te lakken en te schilderen.