Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Tegels in woonkamers

Tegels waren voorheen iets dat vooral in de keuken en badkamer gebruikt werd. Ook in de tuin werd al uitgebreid gebruik gemaakt van tegels. Nu worden tegels ook steeds vaker in de woonkamer gebruikt. Vloertegels worden steeds populairder en zelfs wandtegels komen voor in de woonkamer.

De opmars van tegels is in de laatste jaren heel duidelijk geworden. Dit komt doordat tegels betaalbaar zijn geworden en door de voordelen dat het met zich meebrengt. Tegels zijn duurzaam en sterk. Laminaat bijvoorbeeld raakt best makkelijk beschadigd maar met tegels is dat niet het geval. Je zal heel erg je best moeten doen om dat voor elkaar te krijgen.

Ook het morsen of vervuilen van tegels is geen probleem. Door de gladde oppervlakte kan het makkelijk schoongemaakt worden. Met een dweil over de vloer gaan is dan genoeg om de tegels helemaal schoon te maken. De wandtegels kunnen ook makkelijk met een vochtig doekje schoongemaakt worden.

Aan onderhoud hoeft er dan ook niet veel gedaan worden. Wat wel het geval is met veel andere soorten vloerbedekking. Als nadeel wordt vaak genoemd dat tegels koud aan kunnen voelen. Dit is alhoewel makkelijk op te lossen met vloerverwarming. Ook dit is tegenwoordig betaalbaar geworden.