Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Proceswater: wat is het en hoe desinfecteer je het?

proceswater

Water kom je op allerlei plekken tegen en heeft biedt veel verschillende oplossingen. We drinken het, gebruiken het om onszelf schoon te maken enzovoorts. Proceswater is een bepaald soort water wat op verschillende manieren wordt gebruikt. In dit artikel vertellen we je wat het precies is en hoe je dit water het beste kan desinfecteren.

Definitie van proceswater

De definitie van proceswater is als volgt: al het water dat gebruikt wordt in een fabrieksproces waarbij producten worden gemaakt. Denk hierbij aan:

  • Spoelwater (om een product te spoelen of te koelen)
  • Koelwater (om een bepaald proces te koelen)
  • Als grondstof om een product te maken (bierbrouwerij, of drinkwaterproductie),
  • Als oplosmiddel (zoals bijvoorbeeld bij elektrolytische baden)
  • Als transportmiddel in industriële processen.

Hoe desinfecteer je het?

Het belangrijkste als je proceswater gaat desinfecteren is om het kiemvrij te maken. Dit houdt in dat het water steriel is, dus vrij van bacteriën. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, maar de desinfectie van Watter is de beste en meest duurzame keuze. Waarom? Een paar simpele redenen. Allereerst is de desinfectie effectief tegen biofilm, biofouling en microbiologically induced corrosion. Dat is natuurlijk een van de belangrijkste redenen. Daarnaast is deze manier ook geschikt voor het recyclen van proceswater en is het volledig biologisch afbreekbaar. Er worden namelijk geen dure chemicaliën gebruikt. Ook is het nog eens veilig in gebruik!

Met Watter heb je dus kiemvrij proceswater en is het water vrij van biofilm, wat ook niet geheel onbelangrijk is. Het systeem van Watter is een revolutionaire technologie dat ter plekke een duurzaam desinfectiemiddel maakt. Zo hoef je dus ook niet continu de duurste producten te kopen en ben je zelfs duurzaam bezig. Ben je ook benieuwd of het systeem van Watter iets is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ze op en vraag naar de mogelijkheden.