Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Manieren om je huis te verduurzamen

huis verduurzamen

De beste duurzame koop zijn zonnepanelen. Met energie- en stookkosten die ieder jaar steeds duurder worden, is het voor veel huishoudens tijd om op zoek te gaan naar duurzame alternatieven. Deze bieden niet alleen meer comfort in jouw huis, maar besparen je ook een hoop kosten.

Stap over naar een warmtepomp

In plaats van dat jij jouw woning warm houdt door middel van gas, is het tijd om te kiezen voor een warmtepomp. Dit is een hybride of elektrische pomp die warme lucht afgeeft door middel van een vloeistof. Doordat het gebruik maakt van grondwater of water uit de bodem is het enorm vriendelijk voor jouw portemonnee. Let op, een hybride warmtepomp werkt nog op gas, terwijl een elektrische warmtepomp functioneert met water.

Kies voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen maken een groot verschil. De meeste hitte die jij in jouw woning stookt gaat verloren via de ramen. Wanneer jouw woning nog houten kozijnen heeft, niks het tijd om deze te vervangen. Kunststof kozijnen hebben daarnaast minder impact op het milieu, doordat ze veel zuiniger zijn om te produceren. Er hoeven namelijk geen bossen worden gekapt om het hout te verzamelen. De prijs voor kunststof kozijnen ligt ook een stuk lager dan bij houten kozijnen.

Stap over naar groene energie

Om jouw energiekosten te verlagen is het tijd om over te stappen op groene energie. Overweeg om zonnepanelen te laten plaatsen op jouw dak. Wanneer jouw dak genoeg zon opvangt en je het budget hebt om de investering te maken, is dit het 100% waard. Ondanks dat het op het eerste oog een grote investering lijkt, verdien je dit na 7 jaar terug. Vanaf dan geniet jij van gratis stroom die wordt opgewekt door moeder natuur. Om zeker te zijn van goede zonnepanelen is het van belang om te zoeken naar de beste koop zonnepanelen van dit moment.

Breng meer isolatie aan

Isolatie is enorm belangrijk bij het verduurzamen van een woning. Zonder goede isolatie moet jij dubbel zoveel stoken om jouw huis warm te houden in de winter. Zonder goede isolatie verlies je bijna alle warmte die wordt opgewekt. Ga na wat voor isolatie je kan laten plaatsen. Breng isolatie aan in het dak, in de spouwmuur of vervang ramen met enkelglas door dubbelglas.