Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Loopbaancoach in Den Haag nodig?

Als je het gevoel hebt dat je niet meer op de juiste plek zit dan kan loopbaancoaching heel inspirerend zijn. Het is een proces waarin je ontdekt welke vervolgstap in je werk je wilt zetten en hoe je die realiseert. Soms loop je er tegen aan dat je ontwikkeling stagneert of voel je dat je een nieuwe richting op wilt. Loopbaanvragen gaan soms ook over meer persoonlijke vraagstukken in werk. Je merkt bijvoorbeeld dat de balans tussen je werk en je privéleven zoek is of je ervaart minder plezier in je werk.

Enkele voorbeelden van vragen / onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

·        Welke vervolgstap past nou ècht bij mij?

·        Hoe krijg ik mijn werkplezier weer terug?

·        Ik wil graag effectiever functioneren

·        Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen versterken?

·        Ik wil een betere balans tussen werk en privé

·        Ik wil doorgroeien uit mijn huidige functie

·        Hoe pak ik het aan als ik voor mijzelf wil beginnen?

·        Mijn talenten worden onvoldoende aangesproken

Een traject voor loopbaancoaching in Den Haag begint meestal met een persoonlijke kennismaking. De loopbaancoach zoemt in op jouw loopbaanvraag en formuleert helder wat jij nodig hebt voor het bereiken van je doel. Hij stelt voor welke stappen te zetten, inzet van instrumenten (online testen en/of huiswerkopdrachten), frequentie van de gesprekken en de geschatte doorlooptijd van het traject. Als je daar akkoord mee bent dan start het traject.

Hoe werkt loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een proces waarin je reflecteert, je doet nieuwe inzichten op en je bouwt een perspectief op. Dat werkt niet voor iedereen precies hetzelfde. Een goed loopbaancoach traject is dus altijd maatwerk. 

Je gaat samen met je coach aan de slag. Je brengt je persoonlijkheid in kaart, evenals je talenten en competenties. Hierdoor begrijp je ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter. Soms wordt een test ingezet maar een biografische opdracht kan bijvoorbeeld ook. Je ontdekt wat jou echt energie oplevert door inzicht te krijgen in je drijfveren (die je soms niet bewust bent).

Een stuk zelfonderzoek dus. Het levert je inzichten op die helder maken hoe jij in werk zo goed mogelijk tot je recht komt. Je coach ondersteunt je vervolgens met een plan van aanpak maken om jouw loopbaandoel te realiseren. Na afronding van het loopbaantraject is jouw koers helder. Je stapt door de Loopbaanpoort vol vertrouwen in je toekomst.

Hoe lang duurt het?

Loopbaancoaching in Den Haag heeft vaak een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden met maximaal 15 uur begeleiding. Vaak is het echter ook mogelijk de begeleiding over een wat langere periode te verdelen als dat beter past. Als het traject afgelopen is heb je helder wat jouw loopbaandoel is en hoe je dat doel bereikt. Uiteraard kan een loopbaancoach je daar ook goed in ondersteunen. Denk daarbij aan het starten van je eigen bedrijf of zo effectief mogelijk je sollicitatie- en netwerkgesprekken leren voeren.

Wat levert het op?

Resultaten van het traject zijn o.a.:

·        Inzicht in drijfveren en persoonlijke waarden

·        Je talenten, kwaliteiten en valkuilen worden helder

·        Zelfkennis en helder wat voor werk jou ècht past

·        Vertrouwen in de door jou gekozen route

·        Energie en motivatie met je loopbaan aan de slag te gaan

Als je een goede loopbaancoach in Den Haag zoekt: Ben je bij de loopbaancoaches van loopbaanpoort aan het juiste adres!