Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Keuken laten wrappen? Dit moet je weten

Keuken laten wrappen

Een verbouwing kost geld. Ook al pak je het klein aan: je bent niet voor een paar honderd euro klaar. Het is daarom iets dat mensen liever lang uitstellen. Een keuken verbouwen kan wel duizenden euro’s kosten. Bovendien zit je lang in de troep en daar heeft niet iedereen zin in. Op zoek naar een alternatief? Een keuken laten wrappen is dan voor jou.

Keuken laten wrappen

Wat is wrappen?

Wie een keuken laat wrappen, laat een nieuwe laag aanbrengen op de kastjes en eventueel het aanrecht. Hiermee krijgt de keuken een nieuwe uitstraling, zonder dat je echt alle kastjes en werkbladen verwijdert. Wrappen is een goede manier om budgetvriendelijk je keuken aan te pakken. Het heeft dan ook veel voordelen:

  • het is goedkoper dan een verbouwing
  • je kunt de keuken een nieuwe uitstraling geven
  • je kunt krassen en deuken wegwerken
  • je bent er snel mee klaar

In een handomdraai een nieuwe keuken

Misschien zijn je kastjes en werkbladen nog in perfecte of prima staat. Dan is het natuurlijk zonde om er zomaar duizenden euro’s tegenaan te gooien voor een nieuwe keuken. Wrappen is dan de ideale oplossing. Door te wrappen kun je een nieuwe stijl aanbrengen. Heb je ooit voor landelijk gekozen maar wil je nu iets moderns? Er zijn honderden soorten wraps om uit te kiezen voor elke smaak. 

Krassen en deuken wegwerken

Je kunt het wrappen ook gebruiken om een nodige verbouwing nog even uit te stellen. Zitten de kastjes vol krassen en deuken, omdat je bijvoorbeeld huisdieren hebt of kinderen die er soms een zooitje van maken? Met een mooie wrap kun je dat prima wegwerken. 

Kosten voor wrappen

Een keuken wrappen brengt ook kosten met zich mee, al zijn ze veel lager dan die van een nieuwe keuken. Vaak kan het al vanaf 400 euro maar dit hangt natuurlijk nauw samen met de afmetingen van je keuken.