Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Kast pimpen

DIY kast pimpen

Wanneer je wat anders in je huis wilt hebben, maar liever niet de muren opnieuw gaat verven, zijn er gelukkig heel veel andere opties die wat sneller en goedkoper zijn. Op deze manier krijg je alsnog het gevoel dat je een nieuw meubelstuk hebt gekocht en verandert het ook gelijk de sfeer in huis. Buiten dat is het ook nog eens heel leuk om DIY kast pimpen

DIY kast pimpen

Verven

Natuurlijk ligt dit voor de hand, maar een kast kan je gemakkelijk verven. Houdt hierbij wel rekening dat je de ondergrond eerst moet schuren en ontvetten. Kies een mooi kleurtje voor je kast en je kan aan de slag. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de lades of de poten van de kast te verven. Zo lang de kleuren bij elkaar passen en het een geheel lijkt kan je er eigenlijk alle kanten mee op. 

Kastknopjes

Nog een hele makkelijke en goedkope manier om je kast een nieuwe uitstraling te geven, is door de kastknopjes te veranderen. Op het moment zijn de leren lusjes en de dieren kastknopjes helemaal in. Ze zijn al te verkrijgen vanaf 2 euro per stuk, maar je kan ook gemakkelijk bij een tweedehandszaak kijken of ze daar wat hebben. 

Rieten kast

Op het moment is de bohemian en scandinavische stijl helemaal in. Dit zien we dan ook sterk terug in de meubels die op het moment verkocht worden. Hierdoor zijn meubels met riet een hele hit maar jammer genoeg niet het goedkoopst. Gelukkig is het heel makkelijk om ook dit zelf te maken. Je hebt alleen maar riet en lijm nodig.