Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoekbank grijs: een klassieker

Een hoekbank bepaalt de sfeer in huis. Je kunt het zo bont maken als je zelf wil: een rode bank, eentje van fluweel of één met steigerhout bewerkt. Het kan allemaal! Natuurlijk heb je ook nog de klassiekers. Een voorbeeld hiervan is de hoekbank grijs. Of je het nou een saaie keuze vindt of niet:  het staat mooi in elke ruimte. Daarom is het ook nog steeds zo populair. Wil je weten waarom de grijze hoekbank steeds zo vaak wordt gekozen? Lees dan gauw verder. 

Waarom kiezen voor een hoekbank grijs?

Voor sommigen is het een veilige en saaie keuze. Maar juist het tegenovergestelde is waar. Er zijn zoveel redenen om deze bank te kiezen. We nemen een paar met je door. Allereerst past het bij elke interieurstijl. Vaak kun je ze vinden in woningen met een landelijk interieur. Deze stijl kenmerkt zich door grotere meubels, ronde vormen en houten materialen. Maar dat niet alleen: ook in woningen met een industriële uitstraling staan vaak grijze banken. In combinatie met het staal en metaal krijg je een stoer en rauwe look. Je kunt ook juist het tegenovergestelde doen en je hoekbank grijs in en kleurrijk interieur plaatsen. Met behulp van gekleurde accessoires kun je de bank helemaal laten aanpassen aan de rest van het interieur. 

Voor elk interieur

Net zoals een grijze hoekbank met elke interieurstijl valt te combineren, geldt dit ook op het gebied van kleuren en patronen. Omdat grijs zo’n neutrale kleur is, kun je bijna elke kleur hiermee combineren. Een gele plaid werkt bijvoorbeeld super goed op deze kleur. Het springt er echt uit. Maar je kan ook groter denken. Schilder je muur eens in een felle kleur en kijk hoe dat samen werkt. Dat gaat er hartstikke goed uit zien. Doordat het zo goed te combineren is met elke stijl en kleur is het eigenlijk een tijdloos item. Waar je uitgekeken kan raken op een rode bank of waar een fluweel exemplaar uit de mode raakt, blijft een grijze hoekbank een klassieker. 

Goedkope hoekbanken outlet

Nu begrijp je beter waarom de hoekbank grijs zo populair is. Dan is natuurlijk je volgende vraag: waar kan ik ze kopen? Ga eens langs een outlet! Hier worden ze aangeboden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De kortingen kunnen erg hoog oplopen. Hoe kan dit? Het zijn vaak iets oudere modellen. Ze stonden namelijk voorheen in de showroom en hebben ruimte moeten maken voor de nieuwste modellen. En dan gaan de oudere dus naar de outlet. Dat ze goedkoper en wat ouder zijn, betekent trouwens niet dat de kwaliteit minder goed is. Integendeel: het zijn vaak kwalitatief goede banken. Een groot voordeel is dat ze snel leverbaar zijn. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over de productie en/of levertijd. De oude modellen moeten namelijk zo snel mogelijk weg. Dit betekent dus ook dat jij zo snel mogelijk kunt genieten van jouw grijze hoekbank!