Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Geniet van een eigen infraroodsauna in huis

Infrarood

Heeft altijd al een infraroodsauna in huis gewild? In de afgelopen jaren is het laten plaatsen van een sauna in huis steeds aantrekkelijker geworden. Het aantal modellen is sterk toegenomen, waardoor de prijzen steeds verder uit elkaar liggen. U vindt sauna’s in het lagere segment voor prijzen rond de duizend euro. Mocht u een groter model willen of een model met meer stralers, dan betaalt u al snel een paar duizend euro. Veel aanbieders van sauna’s bieden de mogelijkheid om de sauna op maat te bouwen. Zo sluit de sauna naadloos aan bij de ruimte die u in uw woning heeft en uw persoonlijke voorkeuren. Hoeveel stralers zou u bijvoorbeeld in uw infraroodsauna willen kunnen gebruiken?

Infraroodsauna

Voordelen van een infraroodsauna

Een infraroodsauna biedt u verschillende voordelen. Allereerst heeft u met uw eigen sauna een plekje om u terug te trekken na een lange werkdag. Geen zeurende kinderen of partner aan uw hoofd, maar een moment voor uzelf. Daarbij is de warmte die een sauna afgeeft goed voor de doorbloeding van uw lichaam. De stress die u ervaart als gevolg van de activiteiten op uw werk, zal hierdoor verminderd worden. Niet voor niets zijn er veel sporters die na hun training een sauna gebruiken om de spanning op hun spieren te verminderen. Het herstel van de spieren verloopt op deze manier sneller.

Sauna

Sauna binnen of buiten laten plaatsen

Wanneer u een sauna wilt kunnen gebruiken, kunt u deze zowel binnen als buiten uw woning laten plaatsen. In het geval dat u voor een buitensauna kiest, kunt u deze combineren met een douche. Veel mensen hebben buiten meer ruimte, waardoor ze de sauna liever in hun tuin plaatsen. Vaak heeft een buitensauna een kleine overkapping waar u na het gebruik van de sauna nog even na kunt genieten op een tuinstoel.