Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Elektrotechnisch bedrijf Kuijpers ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Dankzij hun technische installaties dragen ze bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Hun ambitie? Enkel energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. 

Gebouwen en installaties verduurzamen

De steeds strengere regelgeving omtrent duurzaamheid en de daarbij horende economische ontwikkelingen zorgen bij veel ondernemingen voor een verschuiving met de focus op duurzaamheid. Bij Kuijpers sturen ze op totaaloplossingen met installaties die op de langer termijn ook daadwerkelijk bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Zo heeft een belangrijk project ‘Renovatie en verduurzaming Stadhuis Eindhoven’ de Duurzaamheid Award 2020 gewonnen! Dit werd bekend gemaakt tijdens de online uitzending van de Cobouw Awards 2020.

Duurzaamheidspartner

Als expert op het gebied van duurzame energieopwekkingsinstallaties en collectieve energieopwekking, heeft Kuijpers talloze prachtige duurzaamheidsprojecten gerealiseerd en ze zijn niet van plan om daarmee te stoppen. Dankzij hun decennialange ervaring op het gebied van duurzame (collectieve) energieopwekking, fungeren ze als begeleider voor bedrijven en instellingen die slim om willen gaan met duurzaamheid. 

Maak ook jouw duurzaamheids ambities waar

Hun aanbevelingen zijn gericht op de levensduurbenadering. Dat houdt in dat Kuijpers hun klanten niet adviseren over de best passende oplossingen op het moment van aanschaf, maar voor de totale levensduur van een gebouw of installatie. Daarmee ligt hun focus ook altijd op de langer termijn. Dat kunnen langwerpige partnerschappen zijn of duurzame totaaloplossingen. Hun oplossingen zijn daarmee gericht op een toekomstbestendige en gezondere wereld door aan onze kinderen en kleinkinderen. 

Duurzaamheidsprojecten van Kuijpers

Kuijpers verricht talloze duurzaamheidsprojecten die je wellicht bekend in de oren klinken. Bijvoorbeeld op de bekende Tilburgse campus heeft Kuijpers een prachtig, hypermodern onderwijsgebouw (P8) gerealiseerd met maar liefst een oppervlakte van ca. 9.200 m2, waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staat. P8 is een aardgasloos gebouw, een WKO installatie genereert namelijk de warmte en koude uit de bodem.

Een ander prachtig duurzaamheidsproject is de Sportcampus Zuiderpark. Vroeger stond het voetbalstadion van ADO Den Haag hier, maar inmiddels is er plek gemaakt voor Sportcampus Zuiderpark. In opdracht van de gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan realiseerde Kuijpers dit sportcomplex met uitgebreide sport-, onderwijs- en recreatievoorzieningen. Er is binnen dit project gekozen voor o.a zonnepanelen en zonneboilers en daarnaast is de keuze gemaakt voor een warmtekoudeopslag (WKO) in de bodem, warmtepompen, waterbesparende voorzieningen en energiezuinige LED-verlichting.

Samen werken ze aan een gezonde omgeving om in te werken, leren, leven en beleven.