Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Een TL lamp geeft je veel licht

Goede verlichting is belangrijk. Zeker als je veel binnen werkt en afhankelijk bent van kunstlicht kies je het beste voor een goede soort verlichting. Met een TL lamp kun je veel zien zodat dit een slimme keuze is. 

Kenmerken van de huidige TL lampen

De TL lampen die vroeger geproduceerd werden gaven weliswaar een goede lichtopbrengst maar waren niet zo zuinig in gebruik en verslonden aardig wat stroom. Tegenwoordig worden TL lampen gemaakt in een LED uitvoering waardoor ze veel zuiniger zijn en minder belastend voor het milieu. Een LED TL geeft goed en helder licht waarbij je prima kunt werken, bijvoorbeeld op een kantoor. Daar waar TL lampen vroeger even op gang moesten komen en wat tijd nodig hadden om de beste lichtopbrengst te geven doen LED lampen dit direct zodat je niet hoeft te wachten om te beginnen.

Complete lamp of alleen een TL buis

Als je een TL wilt aanschaffen kun je dit online doen. Bij een webwinkel zoals Lightexpert.nl kun je ook terecht voor TL lampen. Je kunt kiezen voor een complete lamp waarbij je een armatuur hebt en een TL buis. Deze kun je rechtstreeks aansluiten op het lichtnet. Heb je al een goed werkend armatuur dan kun je een losse TL buis aanschaffen. Als je de juiste grootte kiest passen deze ook op het oude armatuur. 

Vraag om advies

Als je meer informatie wilt over TL verlichting kun je altijd contact opnemen met het bedrijf. Zij kunnen je advies geven zodat je de juiste keuze maakt en verlichting koopt waar je echt wat aan hebt.