Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Een deur tochtvrij maken

Tochtprofielen zijn een effectieve manier om koude lucht uit uw huis te houden en uw energiekosten te verlagen. En wist u dat de installatie ervan verrassend eenvoudig is? In deze blogpost laten we u stap-voor-stap zien hoe u een tochtprofiel installeert. Zo kunt u thuis meteen beginnen met geld besparen!

Stap 1: Kies de juiste tochtwering

Tochtstrips zijn er in verschillende materialen en vormen. Ze kunnen gemaakt zijn van plastic of aluminium met een borstel of flexibele rubberen rand. U zult de juiste vorm, grootte en materiaal voor uw deur moeten kiezen. Meet het gebied waar u de tochtwering nodig hebt voordat u een tochtprofiel bestellen gaat. Dan weet u zeker dat hij goed past.

Stap 2: Zaag of snij het profiel op maat

Zodra u uw tochtprofiel heeft, zaagt of snijdt u deze zo nodig op maat. Zorg ervoor dat u dit nauwkeurig doet, zodat u een goede afsluiting heeft.

Stap 3: Het profiel bevestigen – Vastschroeven of vastlijmen

De volgende stap: het profiel bevestigen! U kunt het profiel vastschroeven of vastlijmen, afhankelijk van het materiaal waarvan uw tochtprofiel is gemaakt en waar het moet komen. Als u schroeven gebruikt, zorg er dan voor dat ze lang genoeg zijn om diep genoeg in het deur door te dringen. Deze worden vaak wel meegeleverd met het tochtprofiel. Als u lijm gebruikt, zorg er dan voor dat u een sterke lijm gebruikt die ontworpen is voor gebruik buitenshuis, zodat hij het onder alle weersomstandigheden voldoet.

Kleine klus, groot resultaat

Het installeren van een tochtprofiel is een eenvoudig doe-het-zelfproject dat voor iedereen te doen is. Niet alleen zal het helpen om die koude lucht uit uw huis te weren, maar u zult ook de energiekosten zien dalen, doordat warme lucht binnen blijft waar het hoort! Dus bespeurt u een tochtstroom bij uw deur? Laat u dan niet ontmoedigen – pak dat meetlint en doe er iets aan! Met slechts drie eenvoudige stappen – het juiste tochtprofiel kiezen, op maat maken en bevestigen – verzekert u zich van een warmer huis en een lagere energierekening. Vind hier meer tips om je huis te verduurzamen.