Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haard: populair milieuvriendelijk alternatief voor open haard

Bio-ethanol haarden worden steeds populairder als een alternatief voor traditionele open haarden. Deze haarden zijn milieuvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die willen genieten van het comfort van een haard zonder de rompslomp en het gedoe van een traditionele open haard. We geven je hier meer informatie over het wel en wee van bio-ethanol haarden.

Bio-ethanol brandstof

Bio-ethanol haarden werken door het verbranden van bio-ethanol brandstof. Deze brandstof wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals suikerriet, maïs en aardappelen. Dit brandt zeer efficiënt en produceert maar weinig rook en uitstoot. Juist dat maakt het tot een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele hout- of gasgestookte haarden.

Voordelen van bio-ethanol haarden

Een van de grootste voordelen van bio-ethanol haarden is dat ze makkelijk in gebruik zijn. Er is geen schoorsteen of ventilatiesysteem voor nodig. Installeren is dus zeer eenvoudig en er zijn geen kostbare renovaties of bouwwerkzaamheden voor nodig. Dit maakt ze ook ideaal voor gebruik in appartementen of huurwoningen.

Schoon en onderhoudsvriendelijk

De bio-ethanol haard is ook zeer schoon en onderhoudsvriendelijk. Hij produceert geen as of roet. Veel schoonmaken is dus niet nodig. Bovendien zijn de meeste modellen draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

Zijn er nadelen?

Hoewel bio-ethanol haarden veel voordelen bieden, zijn er ook (uiteraard) enkele (kleine) nadelen. Ten eerste zijn ze niet zo efficiënt als traditionele open haarden. Ze kunnen niet zo veel warmte produceren als hout- of gasgestookte haarden. Bovendien kunnen bio-ethanol haarden duur zijn in de aanschaf. Hoewel ze op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn, kan de eerste aanschaf een investering zijn die voor sommige mensen te hoog is.

Bio-ethanol haard aanschaffen?

Al met al zijn bio-ethanol haarden een geweldige optie voor mensen die graag een milieuvriendelijke, gemakkelijk te gebruiken en onderhoudsvriendelijke haard zoeken. Overweeg in dat geval gerust een bio-ethanol haard aan te schaffen voor het gemak, de comfort en de esthetiek van een open haard, maar dan zonder de gebruikelijke ongemakken. Wil je meer leuke tips lezen voor je interieur? Klik dan hier.