Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Advies voor verduurzaming van de woning

In een tijd waarin de energieprijzen de pan uit rijzen en het belang van het milieu centraal staat, is het belangrijk om te verduurzamen. Dat kan op allerlei manieren maar zeker bij een woning of andere gebouwen valt vaak nog veel eer te behalen. De woning verduurzamen maakt de woning niet alleen comfortabeler maar je bespaart er ook nog een flink mee als het gaat om de energiekosten en hier heeft iedereen wel oren naar.

Kies de beste opties voor verduurzaming

Ook als je de woning wilt verduurzamen zijn er verschillende mogelijkheden, maar niet iedere optie is even verstandig of biedt het optimale rendement. Het beste kun je hier een expert naar laten kijken. Je betaalt dan misschien wel iets extra dan wanneer je gewoon zelf aan de slag gaat, maar op termijn kan het juist een veel beter resultaat opleveren, ook financieel. Kies als je advies wilt inwinnen wel voor een deskundig adviesbureau, liefst ook nog eens gespecialiseerd in verduurzaming. DuraPlus is een goed voorbeeld; dit onafhankelijke duurzaam adviesbureau kan advies geven op allerlei vlakken. Bijvoorbeeld voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw en renovatie-advies.

Alles onder één dak

De behoefte wordt in kaart gebracht en hier wordt een passend advies voor gegeven. Je bepaalt natuurlijk zelf of dat in kleine stapjes gaat gebeuren of alles in één keer. Ook kan DuraPlus helpen bij het aanvragen van een subsidie of een duurzaamheidslening. Natuurlijk kunnen zij ook het energielabel opstellen of een BENG-berekening maken.

Duurzaamheidsscan of maatwerk adviesrapportAls er behoefte is aan verduurzaming adviezen dan kan dat op twee manieren. Bijvoorbeeld door een duurzaamheidsscan uit te voeren. Een snelle optie waarbij de woning wordt geïnspecteerd en waar ter plekke gelijk advies kan worden uitgebracht. Indien gewenst kunnen er daarna nog offertes worden uitgebracht voor bijvoorbeeld isolerende maatregelen. Een maatwerk adviesrapport is een stuk uitgebreider. De hele woning wordt zorgvuldig geïnspecteerd en daarna wordt er een rapport opgesteld met de mogelijke opties. Isolerende maatregelen worden met elkaar vergeleken om te kijken wat de beste optie is. Het rapport biedt een transparant overzicht als het gaat om de mogelijke maatregelen, de kosten en de terugverdientijd. Zo weet je precies waar je aan toe bent.