Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

5 veelgestelde vragen over bedrijfsafval

bedrijfsafval

Als het gaat om het verzamelen en scheiden van bedrijfsafval komen er veel vragen omhoog. En dat is logisch, want je hebt veel mogelijkheden en dit kan het maken van een keuze bemoeilijken. Om je op weg te helpen vind je hier een overzicht van vijf veelgestelde vragen over bedrijfsafval. Zo krijg je alvast een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

1: Welke afvalcontainers zijn er?

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers beschikbaar. Er zijn afvalcontainers, rolcontainers, perscontainers en tal van andere soorten. Het is met de diverse containers goed mogelijk om diverse soorten afval te scheiden. Zo kun je een aparte container aanschaffen voor plastic afval, maar ook voor papier/karton, restafval en meer. Ook als het gaat om inhoud heb je meerdere mogelijkheden.

2: Hoe zorg je ervoor dat je snel van bedrijfsafval afkomt?

Snel van bedrijfsafval afkomen doe je door het juiste inzamelingsmiddel in te zetten voor iedere afvalsoort. Je kunt samen met een bedrijf bepalen wat de juiste afvalcontainer is en welke je precies nodig hebt. Met de juiste containers voor het afval ben je sneller in staat om afval te scheiden. Over het ophalen en legen hoef je je niet druk te maken: dit wordt allemaal geregeld.

3: Hoe werkt het inzamelen van afval met containers?

Het inzamelen van afval met containers werkt erg eenvoudig. Je regelt een rolcontainer via MilieuServiceNederland.nl voor elke afvalstroom, zodat je het bedrijfsafval bij de bron kunt scheiden. Het fijne aan expert op het gebied van containerverhuur inschakelen is dat de containers snel worden geplaatst zodat je hier meteen gebruik van kunt maken. Volgens een vast schema worden de containers opgehaald en geleegd, zodat je er weer volop gebruik van kunt maken. Van tevoren wordt duidelijk op welke tijden de containers moeten worden aangeboden op de ledigingsdag. Is een container eerder vol? Dan is het mogelijk een lediging aan te vragen.

4: Wat gebeurt er met papier dat wordt ingezameld?

Papier dat wordt ingezameld wordt voor 100% gerecycled. dit betekent dat het opnieuw wordt gebruikt; dit is zeer duurzaam en goedkoop en een stuk beter dan het gebruiken van nieuwe grondstoffen om nieuw papier te maken.

5: Welk afval wordt ingezameld?

Alle afvalstromen worden ingezameld. Denk hierbij aan bedrijfsafval, papier en karton, glas, PMD, medisch afval, bouw- en sloopafval en meer.